För alla barn och de med barnasinnet kvar

Visby med omnejd är fyllt med lekparker och utflyktsmål för barnfamiljer.
Här finns tips på några av dem som vi själva är flitiga besökare till:

Hästarnas Dal
En mindre lekpark som ligger precis utanför Österport, fint beläget precis intill ringmuren. Här finns gott om utrymme för föräldrar att breda ut sina picknickfiltar medan barnen leker. 

Almedalens lekpark
Visbys kanske finaste lekpark både lekparken i sig men också läget mitt i Almedalen. Föräldrar gör bäst i att njuta av omgivningen och vyn över både Almedalen, ringmuren och Visbys mysiga stadsbild. Defintift värt ett besök och här finns mycket att leka med för barn i alla åldrar.

Pannkaksträdet
Pannkaksträdet är en uppskattad och välbesökt lekpark som är gratis för alla besökare. Den drivs av entreprenören Pigge Werkelin och är uppbyggd till minne av hans barn som omkom i Tsunamin.
Lekplatsen är "hembyggd" och därför vill vi uppmärksamma er på att det kan vara bra att hålla ett lite extra öga på sina barn som både kan befinna sig på hög höjd eller i linbanan.
Vid pannkaksträdet kan man köpa pannkakssmet och själv grilla pannkakor över öppen eld. Det går även att ta med sig egen matsäck. En lekpark framförallt för de äldre barnen även om det finns gungor och rutschkana för de små. 

Har du tips på bra uflykter eller lekparker för barnfamiljer så tipsa oss gärna!