Golf på Gotland

Gotland är speciellt i många avseenden - På våren öppnar greenerna tidigare än på de flesta håll i landet. Ett annat är att det är gott om plats på våra banor hela våren. När hösten kommer ger det varma havet ett mildare och vänligare klimat, som gör det fantastiskt att spela i september, oktober och oftast in i november. En för Sverige mycket lång golfsäsong, således. Här finns banor av olika karaktär och flera av landets absolut bästa golfhål! Du hittar säker också Dina egna favoriter. Korta avstånd på ön gör det lätt att spela två banor på en dag.

Tryck på bilden för att komma till Visby GK:s hemsida Tryck på bilden för att komma till Visby GK:s hemsida

Visby GK
Visby Gk:s bana Kronholmen är en av Sveriges vackraste och bästa golfbanor, rankad till plats två i Sverige av Golf Digest. Banan ligger vid Västergarn och designen är en seasidebana med linkskaraktär. Här spelar Du med havsutsikt från samtliga 27 hål.

Avstånd från huset: 6 km

Tryck på bilden för att komma till Gotska GK:s hemsida. Tryck på bilden för att komma till Gotska GK:s hemsida.

Gotska GK
Gotska Gk ligger vid flygplatsen, strax utanför Visby centrum. Banan är en relaltivt öppen hedbana, anlagd av den kände golfprofilen Jack Wenman. Här gäller det att vårda sitt spel för banan bjuder på utmaningar som först inte är uppenbara.

Avstånd från huset: 25 km

Tryck på bilden för att komma till Slite GK:s hemsida Tryck på bilden för att komma till Slite GK:s hemsida

Slite GK
Slites vackra skogsbana har 18 utmanande golfhål och en hel del vattenhinder. Banan är ritad av Peter Nordvall och kännetecknas av att naturen nyttjas på ett bra sätt. Den passar både nybörjare och avancerade golfspelare.

Avstånd från huset: 25 km

Tryck på bilden för att komma till Gumbalde GK:s hemsida. Tryck på bilden för att komma till Gumbalde GK:s hemsida.

Gumbalde GK
Gumbalde Gk har en välskött 18-hålsbana med parkkaraktär omgiven av Gotlandsnatur. Här möter Du jämna, fasta greener, fina fairways och utmanande vattenhinder. Restaurang finns precis vid banan.

Avstånd från huset: 43 km

Tryck på bilden för att komma till Ljugarns GK:s hemsida Tryck på bilden för att komma till Ljugarns GK:s hemsida

Ljugarns GK
Ljugarns Gk:s 9-hålsbana är en smal bana i skogen som kräver spelstrategi. Banan ligger alldeles intill Ljugarns samhälle och möjligheten att få speltid är hög även på sommaren. Banan är dessutom öppen för spel året om så länge det inte ligger snö på backen.

Avstånd från huset: 50 km

Tryck på bilden för att komma till När GK:s hemsida. Tryck på bilden för att komma till När GK:s hemsida.

När GK
Denna 18-hålsbana har karaktärsdragen från en skotsk hedbana. Här får Du uppleva en omväxlande layout på en bana som ligger i vacker genuin Gotlandsnatur nära havet.

Avstånd från huset: 55 km