Gotlands finaste stränder

Tofta Strand, Tofta
Tofta är en av de absolut bästa badstränderna och den mest populära på Gotland.
På eller omkring stranden finns aktiviteter från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Här har du möjlighet att pröva på windsurfing, beachwolley med mera.
Restaurangen blommar till eftermiddagen upp med livemusik och erbjuder en fartfylld och välbesökt Beach Club.
På den södra delen av stranden samlas det mest ungdomar och tempot kan upplevas som högt. Vill du ha lite mera lugn så gå till den norra sidan, där det mest är barnfamiljer.
Gångavstånd till Tofta Strand från huset.


 

Åminne Havsbad, Gothem (Vitviken)
En bra familjestrand i Gothem med fin långgrund sandstrand, café, restaurang. Vill man ha egen matsäck så finns en liten livsmedelsbutik i närheten. 
Vid restaurangen/caféet finns toalett och dusch, samt minigolf för de som tycker att de behöver ha något att göra.
Stranden är handikappsanpassad så det otroligt lätt att komma ner med barnvagnen på stranden.
 

Ljugarns Strand, Ljugarn
En väldigt populär sandstrand med café, kiosk och flera restauranger alldeles i närheten.
I den ena änden av den kilometerlånga stranden ligger samhället Ljugarn. Där finns flera restauranger, kiosk, standcafé, minigolf med mera. I den andra änden återfinns Vitvär, ett av Gotland mest fotograferade fiskelägen. Sandstranden vetter mot sydost och har ljuvlig sol från tidig morgon till sen eftermiddag.
 

Blå Lagunen, Fleringe
Ett kalkbrott som har fått sitt namn efter vattnets färg som skiftar mot turkos.
Det här underbara badet bjuder inte på någon fin sandstrand utan här är det en grusbädd som gäller. Definitivt inte det barnvänligaste badet, så om barnen följer med hit så se till att ha koll på dem. Det kan bli djupt rätt snabbt.
För de äldre och modiga så kan man här även hoppa från lite högre kanter, men på egen risk så klart.
 

Sudersand, Fårö
Sudersand ligger på Fårö och är en av Gotlands bästa badstränder. Ett bad är som varmast och mest behagligt när det blåser sydlig vind, och plats finns det gott om.
Stranden är och är och är och är så himla lång, hela 5 km,  att promenera är rena maratonloppet. Rätt mycket hålligång blir det. Sudersand är alltså en riktig partystrand och har du aldrig sett en strandraggare så finns de här.
Sudersand består av alldeles förnämlig sand och långgrunt är det.
Har du tur kan du få se en kändis. Fårö är ett av Sveriges kändistätaste områden och ibland förirrar de sig till Sudersand.